Logo Smeg

SMEG WINT RED DOT AWARD 2017

04/05/2017


De Red Dot Design Award wordt sinds 1954 uitgereikt en behoort tot de meest gerenommeerde design competities van de wereld. Alleen de beste moderne designs maken kans op een award. De competitie wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en bestaat uit drie categorieën: product design, communication design en design concept. Een onafhankelijke jury van internationale design experts beoordeeld jaarlijks meer dan 11.000 inzendingen en heeft voor het derde jaar op rij Smeg aangewezen als één van de winnaars.

Dit jaar zijn het de Jaren ‘50 espressomachine, de citruspers, het CPF9GM Portofino fornuis en de CVI618N Dolce Stil Novo-wijnklimaatkast aan wie de jury een de Red Dot Design Award heeft toegekend.

Zowel de espressomachine als de citruspers uit de Jaren ’50 collectie hebben een award gekregen. De kleine huishoudelijke apparaten uit de Jaren ’50 collectie verwijst qua design naar een niet al te ver verleden; de jaren 50 en is voorzien van de modernste technologieën. De lijnen en verschillende kleuren, zijn niet slechts de details, maar accentueren juist het sterke design van Smeg.

Tevens heeft de jury haar oog laten vallen op het CPF9GM Portofino fornuis, en heeft aan dit bijzondere fornuis een award toegekend. De Portofino fornuizen onderscheiden zich door de levendige kleuren en specifieke kenmerken, zoals 3 ventilatoren, 115 liter inhoud en A+ energielabel. De CVI618N wijnklimaatkast uit Dolce Stil Novo lijn is ook in de prijzen gevallen. Het innovatieve design dat zwart glas combineert met rvs of koper kenmerkt deze lijn. Deze 60 cm wijnklimaatkast is uitgerust met 2 uitneembare houten leggers op telescopische geleiders en heeft een netto inhoud van 46 liter (18 flessen).

Smeg heeft al meer dan 65 jaar onvermoeibaar gewerkt om esthetiek en technologie te combineren, met als doel om apparaten te ontwikkelen die zowel stijl als functionaliteit bieden. Voor Smeg dient design in de eerste plaats om een product een identiteit te geven; keukenapparatuur met een belevenis.
Naast het winnen van de vier awards, krijgt Smeg veel waardevolle communicatie instrumenten van de Red Dot Design Awards toegereikt waaronder een plekje in het internationaal uitgegeven Red Dot Design Yearbook, een expositie in het Red Dot Design Museum in Essen, de Red Dot App en aandacht op de website.