Logo Smeg

SMEG & GUIDO CANALI

14/05/2012

Smeg heeft een uitgebreide kennis en een diepe passie voor architectuur en kunst en begrijpt dat, wanneer kunst en architectuur zich verenigen met techniek, mooie en tijdloze objecten ontstaan.

Als gevolg van deze kennis en passie is Smeg nauwe samenwerkingen aangegaan met wereldberoemde succesvolle architecten, zoals Renzo Piano, Mario Bellini, Guido Canali en, het meest recentelijk, de Australische designer Marc Newson, die allen een esthetische lijn hebben ontworpen voor Smeg. Elk van hen heeft bijgedragen aan de filosofie van Smeg; Tecnologia che arreda (technologie die aankleedt), door apparaten te creëren met een unieke stijl door de combinatie van bijzonder design, hoge prestaties en oog voor detail. Guido Canali is de ontwerper van de eerste esthetische lijn van Smeg; de Classici lijn met de karakteristieke Classici bedieningknop. De Classici bedieningsknop wordt algemeen erkend voor zijn elegantie en tijdloze uiterlijk en staat symbool voor klassiek modern design.

Sinds enkele jaren wijdt de architect Guido Canali zich aan de restauratie van een aantal indrukwekkende historische gebouwen, zoals de Galleria Nazionale in Parma, Santa Maria della Scala in Siena en het Museo del Duomo in Milaan. Daarnaast leidde hij de verbouwing van een voormalige tabaksfabriek tot een cultureel, residentieel en commercieel complex in Milaan. Verder houdt Canali zich bezig met het ontwerpen van diverse wooncomplexen en kantoren zoals bijvoorbeeld het hoofdkantoor van Smeg en de fabrieken en het hoofdkantoor van Prada.

Onlangs is Guido Canali geïnterviewd op het hoofdkantoor van Smeg in het weelderige Emilia.

Bekijk de video en ontdek hoe deze architect denkt over architectuur en over de producten die hij, samen met Smeg, heeft ontworpen en de lange samenwerking tussen beide partijen.