Logo Smeg

SMEG LANCEERT LIMITED EDITION FAB28 MICKEY MOUSE KOELKAST

26/10/2018

 

Tijdens het Londen Design Festival 2018 onthulde Smeg hun laatste samenwerking met het wereldmerk Disney. Om de 70e verjaardag van Smeg en de 90e verjaardag van Mickey Mouse te vieren werd een limited edition koelkast gecreëerd.

De 90 limited edition FAB28RDMM3 koelkasten, met een 'True Original'-schets van Mickey, bevatten een vertederend beeld van Mickey die speels reikt naar de handgreep van de koelkast. Er zijn 90 koelkasten geproduceerd, een voor elk jaar sinds het debuut van Mickey in 1928, waardoor de koelkast een echt verzamelobject is. Elke koelkast is versierd met een zilveren plaquette in beperkte oplage met een uniek nummer.

 

Deze samenwerking is ontstaan uit het vieren van twee creatieve merken die ernaar streven om familie bij elkaar te brengen. Voor Smeg ligt de kern van het bedrijf bij een focus op eten, gezin en entertainment. Voor Disney ligt de kern van het bedrijf in het vermogen om mensen van alle leeftijden bij elkaar te brengen, verenigd in een gevoel van plezier, optimisme en hoop.

 

Esthetisch gezien is de FAB28 het meest herkenbare ontwerp van Smeg. Met de zachte rondingen en het op de jaren 50 geïnspireerde design, maakte de introductie de weg vrij voor een koelkastrevolutie aan het einde van de jaren negentig. Sindsdien is het een wereldwijd fenomeen geworden. Het interieur is voorzien van verstelbare glazen planken, chromen rekken, metalen wijnrekken, LED-stripverlichting, en een Life Plus-lade die groenten en fruit langer vers houden. Elke FAB28 heeft een totale bruto capaciteit van 281 liter en biedt een energieniveau van A+++.  Bovendien heeft Smeg onlangs alle FAB-koelkasten geüpgraded met een metalen achterkant. 

 

Als u dit echte collectors item wil komen bezichtigen of als u geïnteresseerd bent om één van deze exclusieve koelkasten toe te voegen aan uw eigen collectie, kunt u altijd langskomen in onze showroom in Amsterdam.