Logo Smeg

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

De afgelopen jaren is Smeg, door de aandacht voor design en kwaliteit van haar producten, door toonaangevende instellingen en internationale tijdschriften beloond met een aantal belangrijke prijzen en onderscheidingen:

 1. Premio Domotica: In 2007 won Smeg de Domotica prijs voor de bouw van haar hoofdkantoor in Guastalla. Het hoofdkantoor werd uitgeroepen tot een van de meest innovatieve gebouwen van Italië qua intelligent energiebeheer en een voorbeeld van duurzame ontwikkeling.
 2. Premio “Dedalo e Minosse alla committenza di architettura”: In 2008 werd de “Dedalo e Minosse alla committenza di architettura” prijs toegekend door architectenassociatie ALA – Assoarchitetti  voor het architectonisch ontwerp van het hoofdkantoor
 3. Wallpaper Design Award: De oven en kookplaat die Marc Newson voor Smeg ontwierp werden in 2009 beloond met de Wallpaper Design Award voor beste keukenapparatuur door het internationaal bekende tijdschift Wallpaper Magazine.
 4. Good Design Award: Het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies kenden in 2010 een onderscheiding toe aan Smeg voor de oven en kookplaat van Marc Newson.
 5. Good Design Award: In 2012 kenden het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies een onderscheiding toe aan de prototype kookplaat PVB750-2E van Smeg.

 6. Good Design Award: In 2013 kenden het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies een onderscheiding toe aan de SFP140 Linea oven en aan de SMEG500, een koelkast in de vorm van een Fiat500 die tot stand is gekomen door een samenwerking van Smeg en Fiat.
 7. Good Design Award: In 2014 kenden het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies een onderscheiding toe aan de SFP140 Linea oven en aan het TRI90BL Victoria fornuis, de SMF01 keukenmachine, de TSF01 broodrooster en de prototype Dolce Stil Novo kookplaat en CVI618NE wijnklimaatkast.
 8. Good Design Award: In 2015 kenden het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies een onderscheiding toe aan het Vicotria TR44110 fornuis en de 60 cm oven, het concept voor de jaren 50 waterkoker en blender en de Linea 45cm oven..
 9. iF Design Award: In 2015 is de iF Design Award, een van de meest begeerde zegels van topkwaliteit uitgereikt door een internationale high-profile jury, toegekend aan de SMF01 keukenmachine en de TSF01 broodrooster.
 10. Which? Best Buy 2015: Met een score van 77% is de TSF02 broodrooster rechtstreeks op de Which? Best Buy lijst gesprongen.
 11. Red Dot Design Award: In 2015 is de Red Dot Design Award toegekend aan de TSF01 broodrooster. De broodrooster voldoet aan alle evaluatie criteria van de onafhankelijke internationale jury van design experts.
 12. Designer Kitchen & Bathroom Awards 2015: De Jaren 50 FAB koelkasten en de Linea 45 cm ovens hebben de Design Award ontvangen voor design en innovatie.
 13. Red Dot Design Award: In 2016 is de “Red Dot: Best of the Best” award toegekend aan de TR4110 Victoria fornuizen voor haar top design en kwaliteit. De BLF01 blender heeft de award toegekend gekregen voor “Red Dot for high design quality”
 14. Good Design Award: In 2016 kenden het Chicago Athenaeum Museum (museum voor architectuur en design) en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies een onderscheiding toe aan de Dolce still novo 45 cm wijnklimaatkasten, de sommelierlades, de 60 cm oven, de Blade Flame burners en de gemengde kookplaten. Daarnaast zijn ook de Portofino fornuizen en de jaren 50 Slowjuicers in de prijzen gevallen.