Environmental Policy - Duurzaamheid

DUURZAAM HOOFDKANTOOR

Het hoofdkantoor van Smeg is uitgeroepen tot een van de meest innovatieve locaties in Italië dankzij het intelligente beleid voor consumptiebeheer en duurzame ontwikkeling. In 2007 won het de Modena Domotics wedstrijd, onderdeel van de "Bio- architercure Week" in de stad.

 

Duurzaam design

Smeg ontwerpt haar apparaten – ovens, kookplaten, koffiemachines, fornuizen, vaatwassers, wasmachines, afzuigkappen, spoelbakken, koelkasten en vriezers – met de grootste aandacht voor de milieueisen.

Maximale aandacht wordt besteed aan de materialen, zoals roestvrijstaal, glas, aluminium en messing, die makkelijk te recyclen zijn.

Daarnaast voldoen de apparaten niet alleen aan de Europese richtlijnen RoHs en REACH; Smeg heeft een interne regelgeving ingevoerd waardoor nog hogere eisen worden gesteld aan de apparaten zodat de invloed op het milieu tot een minimum wordt beperkt.

RoHS (Restriction oHazardous Substances)
De RoHS richtlijn legt strenge beperkingen op m.b.t. het gebruik van gevaarlijke materialen en stoffen, zoals lood, cadmium, kwik, chroom VI, PBB en PBDE.

REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals)
REACH is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. Het doel van REACH is om de risico’s van het gebruik van chemische stoffen voor zowel mensen als milieu zoveel mogelijk te beperken.

DUURZAAMHEID BELEID

Smeg houdt, met betrekking tot duurzaamheid, niet alleen rekening met het milieu maar ook met de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij heeft. Dit is opgenomen in het ‘Kwaliteit, Milieu & Gezondheid en Veiligheid’ beleid, dat nauw samenhangt met de certificaten UNI EN ISO 9001, UNI EN ISO 14001 en OHSAS 18001.

UNI EN ISO 9001 Dit is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, dat gericht is op het optimaliseren van productie- en managementprocessen. Hierdoor kunnen producten op de meest efficiënte manier worden geproduceerd en wordt de hoogste kwaliteit voor de consument gegarandeerd.

UNI EN ISO 14001 Dit is een standaard op het gebied van milieumanagement die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het zijn richtlijnen met betrekking tot de ecologische duurzaamheid en vervuiling. Het certificaat richt zich op het optimaliseren van het gebruik van energie en natuurlijke grondstoffen en kwaliteitssystemen voor afvalverwerking.

OHSAS 18001Deze norm geeft de vereisten aan die aanwezig moeten zijn in een goed veiligheidsmanagementsysteem en wordt toegepast om arbeidsrisico’s effectief te beheersen.

Groene producten

Hoge prestaties en laag verbruik zijn terug te vinden in alle apparaten van Smeg – ovens, kookplaten, koffiemachines, fornuizen, vaatwassers, spoelbakken, wasmachines, afzuigkappen, koelkasten en vriezers – waarbij specifieke aandacht is voor de maximale efficiëntie qua energieklasse, uit respect voor het milieu en de samenleving.

Over Smeg

Italiaanse fabrikant van huishoudelijke apparaten

Ontdek meer
AWARDS

Prijzen voor Smeg keukenapparatuur

Ontdek meer