Logo Smeg

Gashaarden

De afvoerloze gashaarden van Smeg zijn een perfecte aanvulling op de reeds bestaande Smeg-collectie van design apparatuur die de keuken – en nu ook de rest van het huis – compleet maken.
Een afvoerloze gashaard is een ideale en stijlvolle bij-verwarming voor in huis. De afvoerloze gashaarden zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van gashaarden en hebben geen schoorsteen of rookkanaal nodig om te kunnen werken. Een katalysator aan de bovenkant van de gashaard zorgt ervoor dat de verbrandingsgassen omgezet worden in schone lucht.
Daarnaast zijn de afvoerloze gashaarden zeer efficiënt wat betreft warmteproductie; een afvoerloze gashaard zet namelijk 100% van het gas om in warmte, in tegenstelling tot een openhaard, die slechts 10% omzet. Om totale veiligheid te garanderen, zijn alle afvoerloze gashaarden van Smeg uitgerust met een ‘Oxygen depletion Sensor’ (OdS).
Deze sensor detecteert zuurstoftekort zodra het zuurstofniveau in de ruimte zakt en de waakvlam van de meetsonde wegtrekt. Op zo’n moment wordt het beveiligingsmechanisme t.b.v. vlamstoring geactiveerd en wordt de gastoevoer naar de haard automatisch afgesloten waardoor het apparaat in veiligheid is gesteld.
Daarnaast zijn de gashaarden getest en goedgekeurd conform EN14829:2007.