Logo Smeg

Frigorifero d’Arte Dolce&Gabbana en Smeg

 
Dolce&Gabbana
en Smeg hebben kun krachten gebundeld om een special edition FAB28 koelkast te ontwerpen en te transformeren in een kunstwerk. De twee bedrijven behoren tot twee verschillende creatieve sectoren, maar hebben dezelfde sterke waarden m.b.t. traditie en “Made in Italy”. De twee bedrijven delen dezelfde Italiaanse afkomst en hebben een groot respect voor traditie en geschiedenis.

 

Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is de speciale FAB28 koelkast van Smeg met uniek Dolce&Gabbana design. Elke koelkast toont afbeeldingen gemaakt door Siciliaanse kunstenaars: citroenen, het trinacria symbool, wagenwielen, middeleeuwse ridders en vechtscènes – alle karakteristieke elementen van het poëtische poppentheater en de Carretto Siciliano, alsook de typerende ontwerpen van Domenico Dolce en Stefano Gabbana. De uitgewerkte thema’s zijn daarnaast gedecoreerd met klassieke florale motieven. Deze 100 exclusieve koelkasten – de combinatie van innovatie en uitzonderlijk ook voor detail – zijn unieke stukken die de kwaliteit en technologie van Smeg combineren met de creativiteit en vakmanschap van Dolce&Gabbana.


 HET PROJECT

De expertise uit de wereld van high fashion en design komen samen om unieke koelkasten te ontwerpen met bijzondere decoratie, die een Italiaans verhaal vertellen.

DE KUNSTENAARS

Siciliaanse kunstenaars, zeer bekwaam in de complexe decoratieve kunst en “schatten van het verleden’, toveren koelkasten om in unieke interpretaties van Siciliaanse folklore. De resultaten van passie, uitgesproken creativiteit en liefde voor hun vaderland.