Logo Smeg

MAAK DE LEKKERSTE KERSTMENU’S MET SMEG

21/12/2016


De dagen worden korter en in de huizen glinsteren de lichtjes; kerstmis staat weer voor de deur. En wie aan kerst denkt, denkt natuurlijk aan het kerstdiner. En wat is er nou leuker dan jouw naasten en geliefden te verassen met een prachtig kerstdiner? Smeg helpt daar graag een handje bij en heeft daarom drie heerlijke kerstmenu’s samengesteld.

Hieronder geven wij alvast een voorproefje van deze kerstmenu’s. De volledige recepten zijn te vinden in de categorie Koken met Smeg of door te klikken op de dikgedrukte recepttitels.

Menu 1

Het voorgerecht van het eerste menu zijn heerlijke taartjes met eekhoorntjesbrood, pompoen en balsamico azijn uit de oven. De zachte en harde texturen smelten prachtig samen in dit feestelijke voorgerecht.

Het hoofdgerecht bestaat uit een mals varkensgebraad met salsa verde. Serveer deze samen met ovengebakken aardappeltjes en cherrytomaatjes.

Het diner wordt afgesloten met een heerlijke Appel- en bessencrumble. Het gerecht wordt bereid in een keramische ovenschaal in de oven en sluit met de schitterende dieppaarse kleuren de avond in stijl af.


Menu 2

Het tweede menu gaat van start met een romige pompoensoep. Een heerlijke soep, boordevol pompoen en zoete aardappel. De toevoeging van venkelzaad geeft deze soep een extra bijzondere smaak.

Het diner wordt vervolgd met heerlijk ovengebraden kip met sinaasappels en olijven.  De sinaasappel geeft een frisse hint aan het gerecht. Lekker met aardappelpuree, risotto of rijst.

Het dessert steelt de show van dit menu; een prachtige rijstpudding met sinaasappel en amandel. Een sierlijk nagerecht dat in de stoomoven bereid moet worden. 

Menu 3

Het derde menu begint met een heerlijke pastei van aardappel, pompoen en Parmezaanse kaas. Een kleurrijke en heerlijke start van het kerstmenu.

Het voorgerecht wordt gevolgd door het typische Italiaanse visgerecht Acqua pazza con pesce misto. Deze smaakvolle visschotel is niet alleen feestelijk, maar ook eenvoudig te bereiden.

Het menu wordt afgesloten met een feestelijke Torta di carote. Een luchtige worteltaart bestrooid met poedersuiker; heerlijk met verse geklopte slagroom.