Logo Smeg

GOOD DESIGN AWARDS 2016

22/12/2016

Elk jaar, vanaf 1950, worden de internationale Good Design Awards toegekend aan de meest originele en innovatieve producten, op basis van esthetiek en functionaliteit en milieubewustheid. Een jury van deskundigen, bijeengebracht door het Chicago Athenaeum - Museum van Architectuur en Design - in samenwerking met het Europees Centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Urbanisatie heeft voor de zesde keer Smeg verkozen als een van de winnaars van de prestigieuze Good Design Award 2016.

Smeg werd onderscheiden voor maar liefst zeven producten, waaronder de nieuwe 45 cm wijnklimaatkast, sommelierlade, 60 cm oven, Blade Flame burner kookplaten en  gecombineerde kookplaten uit de Dolce Stil Novo lijn. De producten uit deze lijn werden geprezen voor het verfijnde design en de uitmuntende technologische innovatie op het gebied van huishoudelijke apparatuur.

Daarnaast zijn de kleurrijke CPf9GP Portofino fornuizen en de SJF01 Slowjuicer in de prijzen gevallen.

De Slowjuicer, ontworpen in samenwerking met Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti van deepdesign © studio, wordt gekenmerkt door de exclusieve SST slow squeeze technologie (43 rpm) met koud extractie systeem.

De nieuwe Portofono fornuizen zijn geïnspireerd op de beroemde Ligurische kustplaats Portofino en combineren in  perfecte harmonie de lichte, heldere Mediterrane kleuren met sterk roestvrijstaal. Hiermee geven zij de keuken een speel doch professioneel karakter.

Al meer dan 65 jaar heeft Smeg onvermoeibaar gewerkt om esthetiek en technologie te combineren, het creëren van apparaten die zowel stijl en functionaliteit bieden. Hiermee heeft Smeg zich op de internationale markt weten te positioneren als een excellent merk. Smeg's prestaties zijn ook erkend met een aantal toonaangevende awards, waaronder - voor de zesde keer op rij - de Good Design Awards.